Grillattua porsaanniskaa

Täydellinen kesäateria löytyy tästä! Malmgårdin uutuuslager maustaa porsaan kasslerin, jonka kanssa nautitaan maukkaita kasvisvartaita!

 

n. 1 ½ kg possun kassleria
1 tlk Malmgård Spelt Lager 5,0%
5 dl vahvaa lihalientä
1 omena
1 sipuli
2 porkkanaa
2-3 valkosipulinkynttä
3 oksaa rosmariinia
½ punttia timjamia
3 laakerinlehteä

 

Kastike

haudutusliemi
2-3 rkl HP-kastiketta
1 tl Worcestershire-kastiketta
1 rkl kalakastiketta
2 rkl fariinisokeria
suolaa
maizenaa kunnes sopivan paksua

 

Kasvisvartaat
1 kesäkurpitsa
4 pientä sipulia
3 eriväristä paprikaa
1 rsi herkkusieniä

 

Ohje

Pese ja lohko kaikki ainekset ja laita uunivuokaan

Lisää nesteet ja mausteet ja kiehauta liedellä

Laita liha padan pohjalle niin, että neste peittää sen kokonaan

Laita 120 asteiseen uuniin ja hauduta 6 tuntia

Kuuden tunnin jälkeen levitä pöydälle folio ja nosta liha siihen varovasti niin ettei se hajoa

Siivilöi liemi talteen, jäähdytä ja laita kylmään

Anna lihan hieman jäähtyä ja sulje folio ja pyöräytä vielä toinen kierros foliota ympäri

Laita liha kylmään painon alle yön yli

Seuraavana päivänä kuori liemestä rasva ja keittele kunnes puolet jäljellä

Lisää kastikkeet ja sokeri ja sekoita. Maista ja lisää suolaa, jos tarvitsee

Suurusta maizenalla

Kuumenna grillin ritilät kuumaksi

Odotellessa leikkaa possusta reiluja siivuja

Kun grilli on kuumentunut, grillaa kasviksiin pinta ja laita epäsuoraan lämpöön

Laita lihat paistumaan ja tarkkaile etteivät syty niistä irtoavan rasvan vuoksi

Grillaa noin 5 minuuttia per puoli/kunnes nätin paahtuneita

ja ei muuta ku herkuttelemaan!

Resepti: Henri Heinonen / Taste of Nikinmäki
www.tasteofnikinmaki.fi

kassler-spelt-lager-web
kassler-possunniska-olut-web

MALMGÅRD SPELT LAGER 5,0%

Löydät Malmgård Spelt Lagerin hyvin varustetuista ruokakaupoista.