Paistettua siikaa, maa-artisokkaa ja salsa verdeä

4 hengelle

2 siikaa, putsattuna
1 kg maa-artisokkaa
öljy
suola
pippuri

Salsa verde

4 kpl anjovisfilettä
2 valkosipulin kynttä
1 puntti basilikaa
1 puntti lehtipersiljaa
1 ½ dl oliiviöljyä
3 rkl kapriksia

Valmistusohjeet

Pese maa-artisokat hyvin juuresharjalla ja pilko sopivan kokoisiksi paloiksi.

Laita kulhoon ja kaada noin 2 rkl oliiviöljyä sekaan sekä lisää suola ja pippuri.

Sekoita ja laita maa-artisokat uunivuokaan ja 200 asteeseen lämmitettyyn uuniin noin 35-45 min, kunnes leikkuupinta on kullankeltainen ja ovat pehmenneet.

Odotellessa valmista salsa verde:

Mittaa kaikki ainekset silppuriin ja aja tasaiseksi massaksi.
Jos ei löydy silppuria niin salsan voi myös valmistaa morttelissa tai silputa veitsellä kaikki hienoksi ja lisätä öljy sekaan ja sekoitella tasaiseksi

Aloita kalojen paistaminen noin 10 min ennen kuin maa-artisokat valmistuvat

Öljyä kalojen pinta ja paista kuumalla pinnoitetulla pannulla
(pyrstöt ja päät voi halutessaan leikata pois)

Käännä kala 5 min jälkeen ja paista toista puolta myös 5 min
Kala ei tarvitse maustamista, koska salsa verdestä löytyy makua ja suolaa

Tarjoile ruoka Malmgård Maalaisvehnä -oluen kanssa!

Resepti: Henri Heinonen / Taste of Nikinmäki
www.tasteofnikinmaki.fi

malmgård-maalaisvehna-2
malmgårdinpanimo-maalaisvehna3

Reseptissä käytetyt tuotteet

Malmgård Maalaisvehnä 4,9%