Dinkel-haudutetut possun posket ja punajuuririsotto

4 hengelle

1 kg possun poskia
1 plo Malmgård Dinkel -olutta
5 dl lihalientä
2-3 porkkanaa
2 sipulia
1 omena
3 laakerinlehteä
n. 10 katajanmarjaa
¼ puntti tuoretta timjamia
2 rkl maizena-suurustetta

1. Pilko juurekset karkeasti haudutuspataan ja kuullota öljyssä miedolla lämmöllä.
2. Ruskista posket kuumalla pannulla.
3. Lisää nesteet pataan ja kiehauta. Nostele posket sekaan ja laita kansi kiinni ja 90 asteiseen uuniin yön yli.
3. Aamulla nostele posket varovasti reikäkauhalla lautaselle.
4. Siivilöi liemi kattilaan. Keitä lientä kasaan kunnes noin puolet on jäljellä.
5. Lisää suuruste 1 rkl kerrallaan ja sekoita. Kastike saa olla paksuhkoa eli lisää suurustetta tarvittaessa. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
6. Kun on aika ruveta herkuttelemaan niin kiehauta kastike ja tiputa lämpö pienimmälle asteelle.
7. Lisää varovasti posket kastikkeen joukkoon ja laita kansi kiinni.
Anna lämmetä sillä aikaa kun valmistat risoton.

Punajuuririsotto

2 kpl keskikoinen punajuuri
4 dl risottoriisiä
2 dl Jukolan Juusto Cheddar raastettuna
n. 1 l kasvislientä
1 salottisipuli
1 rkl silputtu timjamia
1 valkosipuli

1. Paahda ensiksi punajuuria noin 1 tunti 200 asteisessa uunissa. Anna jäähtyä ja kuori veitsellä.
2. Raasta punajuuret. (tämän kaiken voi tehdä jo edellisenäkin päivänä)
3. Pilko sipulit pieneksi ja laita pieneen kattilaan 1 rkl voin kera.
4. Kuullota hetki ja tiputa levyn lämpö pienimmälle. Laita kansi kiinni ja anna hautua 1 tunti (tämänkin voi myös tehdä jo edellisenä päivänä)
5. Keitä kasvisliemi kuumaksi.
6. Kuumenna laakea pannu risottoa varten. Lisää kunnon loraus oliiviöljyä pannulle ja kuullota hetki riisejä siinä.
7. Lisää seuraavaksi pari kauhallista kasvislientä kokoajan riisiä hämmentäen
8. Lisää punajuuret, sipulit ja timjami riisin sekaan.
9. Lisää lientä pikkuhiljaa ja kokoajan hämmennellen. Riisit kypsyvät vajaat 20 min ja niissä saa olla pieni vastus purtaessa. Lisää juusto hieman ennen kuin risotto on valmista kokoajan hämmentäen

Annostele valmis risotto lautasella ja nostele posket risoton päälle ja pari lusikallista herkullista Dinkel-kastiketta.

Resepti: Henri Heinonen / Taste of Nikinmäki
www.tasteofnikinmaki.fi

risotto-dinkel
malmgard-risotto

Reseptissä käytetyt tuotteet

Malmgård Dinkel 4,9%