Sinisimpukat olut- ja siideriliemessä

Vietetään rento ilta belgialaiseen tyyliin! Malmgård Belge ja Apple Cider maustavat sinisimpukoille maukkaan liemen, jota on pakko saada lisää.

Resepti

1kg sinisimpukoita
1 plo Malmgård Belge
1 plo Malmgård Apple Cider
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
n. 10 kirsikkatomaattia
1 tl chilihiutale
2,5 dl täyteläinen kuohukerma
1 tl suolaa

Valmistusohjeet

1. Huuhtaise simpukat hyvin ja poista mahdolliset vaurioituneet yksilöt. Kaupasta kannattaa valita valmiiksi putsattuja niin ei siihen mene enää aikaa kotona.
2. Pilko sipuli karkeasti muutamaan osaan, kuorineen.
3. Halkaise tomaatit.
4. Paina veitsenterän lappeella vakosipulinkynsi murskaksi.
5. Kaada olut ja siideri kattilaan ja lisää sipulit, tomaatit ja chilihiutaleet.
6. Keitä hetki maustelientä ja lisää simpukat sekaan. Laita kansi päälle ja anna höyrystyä noin 5 min/kunnes simpukat ovat avautuneet.
7. Siivilöi liemi talteen ja laita simpukat kattilaan. Laita kansi päälle niin simpukat pysyvät lämpiminä.
8. Laita liemi toiseen kattilaan ja lisää kerma ja suola. Kiehauta. Tarkista maku ja lisää simpukat.
9. Tarjoile leivän ja Belgen kera.

Resepti: Henri Heinonen / Taste of Nikinmäki
www.tasteofnikinmaki.fi

simpukat-malmgard
belge-simpukat

Reseptissä käytetyt tuotteet

MALMGÅRD BELGE 8,0%

MALMGÅRD APPLE CIDER 4,7%