X-Porterissa haudutetut ja suklaa-glaseeratut karitsanpotkat & muusilla täytetyt sipulit

4 hengelle

4 kpl kotimaisia karitsanpotkia
1 plo Malmgård X-Porter + toinen ruokajuomaksi
5 dl lihalientä
2-3 porkkanaa
2 sipulia
2-3 valkosipulia
3 laakerinlehteä
10 katajanmarjaa
¼ puntti tuoretta timjamia
2 kanelitankoa
2 rkl fariinisokeria
1 rkl tummaa kaakaota
2 rkl Maizena suuruste

Valmistusohje

Pilko juurekset karkeasti haudutuspataan ja kuullota öljyssä miedolla lämmöllä.

Ruskista potkat kuumalla pannulla kauttaaltaan.

Lisää juuresten joukkoon X-Porter ja lihaliemi. Kiehauta liemi ja nosta ruskistetut karitsat sekaan.

Laita kansi kiinni 90 asteiseen uuniin yön yli.

Aamulla nostele potkat varovasti liemestä pois. Laita ne suoraan uunivuokaan, jossa voit lämmittää ne uudelleen.

Siivilöi liemi kulhoon ja anna jäähtyä. Kerään pintaan noussut rasva pois ja laita liemi kattilaan. Lisää joukkoon kaksi kanelitankoa ja 2 rkl fariinisokeria.

Keittele lientä niin, että noin puolet on jäljellä, välillä pinnasta vaahtoa kaapien.

Lisää suuruste yksi rkl kerrallaan ja sekoita. Anna hetki porista ja lisää kaakao siivilän lävi ja sekoita.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa/sokeria.

Muusisipulit

4 isoa sipulia
n. 1 kg rosamunda perunaa
5 dl täysmaitoa
100 g voita
1 dl Jukolan Juuston Aito Cheddar raastettuna
hunajaa
öljyä

Valmistusohje

Pese perunat ja laita 200 asteiseen uuniin noin 1 tunniksi/kunnes kypsiä.

Mittaa maito ja voi pieneen kattilaan ja lämmitä miedolla lämöllä, kunnes voi on sulanut.

Tällä välin keitä sipuleita keskilämmöllä kattilassa, kunnes ovat pehmentyneet, noin 30 min.

Leikkaa hattu irti ja koverra sisus varovasti lusikalla niin, että reunoille jää yksi kerros sipulia.

Kaiva kypsistä perunoista sisus ja puserra siivilästä läpi tai käytä perunapuserrinta.

Lisää maitovoiseos pikkuhiljaa perunan sekaan samalla vatkaimella sekoittaen. Muusi saa olla hieman löysää. Kun valmista, kääntele joukkoon puolet juustoraasteesta.

Lusikoi muusi sipuleiden sisään ja laita uunivuokaan. Ripottele loppu juusto sipuleiden päälle.

Leikkaa sipuleiden sisustasta renkaita ja laita pannulle ruskistumaan 1 rkl voin ja öljyn kera.

Kun sipulit alkavat saada väriä niin lisää 1 rkl hunajaa sekä hyppysellinen suolaa sekaan.

Sammuta liesi ja jätä sipulit odottamaan tarjoilua. Kun koittaa aika tarjoilla ruoka niin lämmitä uuni 120 asteeseen.

Valele potkat liemellä ja kaada lientä vuuan pohjalle. Laita folio tiukasti vuuan päälle.

Laita karitsat ja sipulit uuniin lämpiämään noin 35-45 min. Nostele karamellisoidut sipulit vielä valmiiden muusisipulien päälle.

Resepti: Henri Heinonen / Taste of Nikinmäki
www.tasteofnikinmaki.fi

malmgard-xporter-karitsa
malmgard-xporter-karitsa-resepti

MALMGÅRD X-PORTER 7,0%

Löydät Malmgård X-Porterin hyvin varustetuista Alkon myymälöistä.